Home Installing WebPort WebPort User Interface Technical Reference Glossary Search

Contents

Troubleshooting Connecting a WebPort to the Cloud

The following table provides basic troubleshooting assistance if you experience problems when connecting your WebPort to the WebPort Connects cloud service.

Connection fails when using WAN Interface because:

Causes Solution
WAN cable is not connected. Check cables.
Network cable is connected between WebPort WAN and LAN. Remove network cable between WAN and LAN.
WebPort has no Internet connection. Make sure that WebPort routing settings are configured to allow Internet access via the WAN. See Configuring Routing Settings for the WebPort.
WebPort has Internet connection, but outgoing TCP ports 80 or 443 are blocked by the company firewall Check with systems administrator. Make sure ports are open on firewall. See Setting Up the WebPort, and Configuring Security Setup for the WebPort. If you add a firewall to your network after setting up your WebPort and Connects, and lose the ability to talk to Connects, try setting the WAN side of the WebPort to DHCP. Make sure outgoing TCP port 80 and 443 are not closed on the firewall. Then rerun the VPN Client on the WebPort.
WebPort DNS address is not set, or DNS address is not valid. Make sure DNS is defined under WebPort Network settings. Confirm DNS is valid with system administrator. See Configuring Network Settings for the WebPort.
WebPort WAN and LAN are in the same subnet. Change WebPort LAN address. See Configuring LAN Settings for the WebPort.
WebPort is not registered to WebPort Connects account. Register WebPort to your Connects account.

Connection fails when using Cell Interface because:

Causes Solution
SIM card is not installed. Install SIM card. Refer to the Quick Start Guide provided with your WebPort.
Cell modem has no signal. Check cell antenna, antenna cabling, and antenna location.
Data plan is not enabled on SIM card. Contact cell provider to add data plan. See Configuring Cell Modem Settings for the WebPort.
Wrong APN entered. Contact cell provider for APN. See Configuring Cell Modem Access for the WebPort.
Wrong data mode DNS entered. Check with cell provider or use a known, public DNS such as Google's 8.8.8.8. See reference link above.
Cell modem not in data mode. Go to Configure:Modem and click the Enter data mode option or send a wakeup message from WebPort Connects or from a cell phone. See reference link above.
WebPort not registered with WebPort Connects account. Register WebPort in your WebPort Connects account. See Configuring Connects.
WebPort has no Internet connection. Make sure that the WebPort routing settings are configured to allow Internet access via cell modem. See Adding Routing Settings for the WebPort.

Contents